a.s.r. H.O.R.S.

Kijk voor de aankomende activiteiten in de Agenda.

DSCF3167

Foto

Naast de lessen die op vrijdagavond worden verreden vinden er regelmatig bijzondere lessen plaats, zoals springlessen of een dameszadelles. Buiten deze lessen worden er vele andere activiteiten georganiseerd. Zo worden er elk jaar veel buitenritten georganiseerd voor alle niveaus en op verschillende locaties, zoals het strand of de Veluwe. H.O.R.S. leden gaan ook regelmatig naar Crosstraining. Met Jachtvereniging Veluwe Hunt doen leden van H.O.R.S. mee aan slipjachten, waarvoor ze ook training krijgen. H.O.R.S. is elk jaar met vele leden aanwezig bij de NK Jachtpaarden bij Paleis Soestdijk. Verder staan jaarlijks vele andere activiteiten op de agenda, zoals dressuur – en springwedstrijden. Zo organiseert de OW commissie van a.s.r. H.O.R.S. één keer per jaar een Onderlinge Wedstrijd waarbij H.O.R.S. leden om de H.O.R.S. bokaal strijden. Jaarlijks wordt er ook een Steden Ontmoeting georganiseerd door de SO commissie, waarbij leden strijden tegen Studentenruiters van Studenten Rijverenigingen uit heel Nederland. De strijdbijl kan vervolgens worden begraven tijdens het elk jaar weer legendarische feest op de zaterdagavond van de SO in de Hollandsche Manege. H.O.R.S. organiseert elk jaar een Vollemaansrit waarbij de meer gevorderde ruiters bij volle maan door bos en duinen zullen rijden.

FotoFotoFotoFotoFoto

Tevens organiseert H.O.R.S. een Driekamp waarbij een buitenrit en een springparcours centraal staan. Het H.O.R.S.weekend is een mooie H.O.R.S. traditie waar de leden al lang van tevoren naar uitkijken. Er wordt door H.O.R.S. ook regelmatig een Poloclinic georganiseerd om studenten kennis te laten maken met de mooie sport polo.

Foto

Er worden door H.O.R.S. ook veel activiteiten georganiseerd waarbij paarden geen rol spelen. Zo luiden we elk jaar de zomer in met een Midzomernachtborrel op een dakterras met prachtig uitzicht over de stad en vieren we Koninginnedag al varend door de grachten van Amsterdam. We organiseren elk jaar een Gala waarbij leden en reünisten in groten getale aanwezig zijn. Elke vrijdag is de traditionele H.O.R.S. borrel op de Hollandsche Manege.

FotoFotoFotoFotoFoto

Met trots organiseert a.s.r. H.O.R.S. jaarlijks de Studentenslipjacht in samenwerking met Slipjachtvereniging De Veluwe Hunt (met een geurspoor, zonder dat er dieren worden gedood); prachtig spektakel met tientallen ruiters, hoornblazers en uiteraard een meute jachthonden! Aan deze jacht kunnen gevorderde ruiters deelnemen, maar ook toeschouwers van H.O.R.S. zijn altijd welkom om het tafereel te bekijken. Tevens bezoeken wij jaarlijks met vele H.O.R.S. leden en reünisten het Nederlands Jachtkampioenschap in de tuinen van Paleis Soestdijk.

FotoFotoFoto

H.O.R.S. kreeg de grote eer om mee te werken aan de opening van de tentoonstelling Paard en Ruiter in het Allard Pierson museum. We waren te paard aanwezig bij de opening in de Aula van de Universiteit van Amsterdam.

FotoFotoFotoFoto